torsdag den 17. maj 2012

Hvad hjertet er fuldt af...

I mit første indlæg skrev jeg nok så flot, at jeg ville udgive min bog via print on demand, og det var egentlig også det jeg troede, jeg var i gang med. Men sådan kommer det ikke at blive.
I lang tid gik jeg med overbevisningen om at firmaet BOD var stedet for mig, for her kunne man udgive sin bog selv for små penge uden at investere i et stort oplag. Men efterhånden fandt jeg ud af, at der var mange ting, som ikke lige passede til mig alligevel, og det virkede noget bøvlet at få bogens forside til at se ud, som den skulle. Desuden fandt jeg også den ene dårlige beskrivelse efter den anden om forskellige forfatteres dårlige erfaringer med stedet, så til sidst valgte jeg BOD fra igen.
Jeg fandt via anbefalinger fra et forfatterforum frem til forlaget Uhrskov, som har oprettet en form for udgivelsesservice, som de kalder for Skriv og Tryk. Du kan selv prøve at klikke på linket til dem og læse lidt nærmere, hvis du går med tanker om selv at udgive din bog.
Efter at have mailet et par gange med dem, følte jeg mig helt overbevist om at jeg havde fundet det rigtige sted at udgive min bog. Konceptet er simpelt og gennemskueligt, man får hjælp til det nødvendige og så er prisen absolut rimelig, især når man sammenligner med hvad man får som standard hos dem i forhold til andre lignende steder. Godt nok er det ikke print on demand, for man betaler for et bestemt antal bøger efter egen smag og pengepung, men til gengæld koster det ikke ret meget at få trykt flere eksemplarer, hvis det første oplag bliver solgt.
Så mit første oplag bliver ganske lille, for når først jeg har taget eksemplarer fra til mig selv, til anmeldere og dem som har været så flinke at forudbestille bogen, så er der ca. 30 eksemplarer tilbage til at blive solgt til biblioteker og via boghandlere. Det er jo ikke så meget, og jeg håber naturligvis, at de hurtigt bliver solgt allesammen, så der skal trykkes flere. Men hvis ikke det går, så er det trods alt en begrænset investering.
Mit håb er i første omgang, at bogen kommer til at tjene sig selv ind, og dernæst at der kommer penge nok ind til at betale udgivelsen for næste bog.


Men det må tiden vise! Lige nu er min glæde og forventning over den nærtstående udgivelse på højdepunktet, og min gode ven Lars arbejder med de sidste detaljer på forsiden til bogen.
Og jeg lyver ikke, når jeg siger at det er den flotteste forside jeg har set i mange år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar